Nové informační a vzdělávací materiály k přístupnému cestovnímu ruchu Konference Přístupný cestovní ruch Aktulity z projektů zaměřených na přístupný cestovní ruch Výstupy mezinárodních projektů zaměřených na přístupný cestovní ruch 
31.08.2018

V rámci projektu ELEVATOR byly vytvořeny informační a vzdělávací materiály k tématu přístupného cestovního ruchu. 

 





 05.06.2018

Dne 18.6.2018 se v Ostravě uskuteční mezinárodní konference Přístupný cestovní ruch a to v rámci projektu  ELEVATOR. 

 13.12.2017

Aktuality z projektů zaměřených na přístupný cestovní ruch

 21.06.2017

 Vyšlo třetí číslo zpravodaje projektu ELEVATOR a Kompendium mobility projektu ComPAss.



 
 

Hledáte dovolenou, tip na výlet nebo prostě jen zjišťujete, jak jsou na tom hotely, penziony, restaurace nebo turistické atraktivity z hlediska přístupnosti pro osoby se zdravotním postižením, seniory nebo pro rodiny s malými dětmi? Vám jsou určeny sekce UBYTOVÁNÍ A STRAVOVÁNÍ a CÍLE A TRASY, kde najdete databázi těchto objektů s detailními informacemi o přístupnosti. Na bezbariérovost upozorňuje zelená barva kruhové výseče a značka 'BEZ BARIÉR'.

Jste majiteli/provozovateli turistického objektu, chcete být v databázi nebo získat značku BEZ BARIÉR? Zabýváte se rozvojem cestovního ruchu a chcete se podílet na rozšiřování databáze monitorováním objektů ve Vaší destinaci? Jak na to a další užitečné informace se dozvíte v sekci SPOLUPRÁCE

Portál je výstupem projektu 'Beskydy pro všechny' realizovaného v letech 2005 - 2008 (EQUAL) a vedeného společností KAZUIST, spol. s r.o. Od té doby se portál průběžně rozvíjí, ať již za podpory Moravskoslezského kraje či evropských fondů. V roce 2012 byl v rámci projektu 'Cestovní ruch bez bariér' (ROP Moravskoslezsko), jehož realizátorem byl KLACR, o.s. doplněn o sekci turistických atraktivit z celého Moravskoslezského kraje a v souvislosti s rozšířením cílových skupin uživatelů došlo k revizi kritérií přístupnosti a metodiky certifikace. U každého objektu je uvedeno, kterou metodikou byl zmapován. V tomtéž roce byl díky projektu 'Orlické hory pro všechny' (reg. číslo 11/013/4210a/452/000006) rozšířen o další region – Orlické hory a Podorlicko.

Postupně se tak naplňuje vize Sociální observatoře - z regionálního portálu vytvořit portál mapující přístupnost všech regionů v ČR.

Anketa
Zaměstnali byste ve svém zařízení proškoleného vozíčkáře jako odborného poradce pro debarierizaci a komunikaci s klienty se specifickými potřebami?
Umístění výseče – druh postižení
Barva výseče – vhodnost objektu pro dané postižení
vyhovuje
z části vyhovuje
nevyhovuje
ESF

Moravskoslezský kraj


Mediální partneři:
 

ČRo Ostrava


AHCR