Katalog firem
Katalog firem

Outdoor KWAK

Adresa: Jičínská 15, 742 58 Příbor
GPS souřadnice: 49.6399523, 18.1427445
Telefon: +420 604 466 170
E-mail: prodejna@outdoorkwak.cz
Web: www.outdoorkwak.cz


Otevírací doba

Pondělí - Pátek:

7:30 - 17:00

Sobota:

7:30 - 11:30

Neděle:

zavřeno

 

Značka KWAK má za sebou zajímavou historii, která začala setkáním a spoluprací současných majitelů Davida Pařízka a Evy Hrstkové. Unikátnost značky KWAK spočívá v tom, že nechceme stagnovat, ale neustále se vyvíjet. Sledujeme trendy a používáme nejnovější technologie textilu při vývoji našich výrobků. Spolupracujeme také s Technickou univerzitou v Liberci, která nám poskytuje podporu a možnost aplikovaného výzkumu. Toto partnerství je pro nás velmi důležité a vytváří krásný příklad synergie mezi průmyslem a akademickým světem. KWAK je také spojen s historií šití spacáků v Liberci, která sahá téměř 50 let zpátky. Počátky šití spacáků na zakázku byly založeny v Liberci paní Janou Červenkovou v 70. letech. V roce 1990 vznikla firma Alka, která se specializovala na vysokou kvalitu šitých výrobků a individuální přístup k zákazníkům. Když paní Červenková ukončila svou činnost v roce 2016, Eva Hrstková odkoupila know-how od Alky. Tak vznikla značka KWAK, která navazuje na tradici šití spacáků v Liberci a zároveň přináší inovace a nové produkty.
 

kwak-spaci-pytel-ropucha-p200

Spací pytle

  • Péřové
  • Syntetické
  • Příslušenství ke spacím pytlům

Tento praktický outdoorový doplněk je nepostradatelným pomocníkem pro každého, kdo rád tráví čas v přírodě. U nás najdete širokou škálu spacích pytlů, které vám zajistí pohodlný a bezpečný spánek při každé expedici. Naše nabídka zahrnuje různé velikosti, tvary i materiály, takže si u nás určitě vyberete ten správný spacák pro vaše potřeby. Snažíme se nabízet kvalitní produkty od ověřených značek, abyste mohli být s nákupem naprosto spokojeni.

 

kwak-spaci-pytel-skokan-s200 (1)

 

Většina výrobků KWAK s nanotechnologií je vyrobena za použití textilního materiálu NANO nylon Ultra RipStop Shell s ochranou DWR C6. Jedná se o textilní materiál používaný převážně v outdoorové a sportovní obuvi a oblečení, ale také v dalších oděvních a výrobních průmyslových aplikacích. "NANO" se v tomto případě odkazuje na použití nanotechnologií při výrobě tohoto materiálu. Nanovlákna jsou zde použita k vytvoření ultra-jemného ripstopu, což je speciální typ tkaniny, která obsahuje silná vlákna, která jsou v určitých intervalech vložena do tkaniny a slouží k posílení materiálu a odolnosti proti roztržení.

Základním materiálem pro produkty značky KWAK, na který se nanáší nanotechnologie je vrchní nylonový materiál. Nylon je syntetické vlákno, které se vyznačuje vysokou pevností, odolností proti opotřebení a nepromokavostí. NANO nylon Ultra RipStop Shell je navíc pokryt vrstvou DWR (Durable Water Repellent), což znamená, že má zvýšenou schopnost odolávat vodě a vlhkosti. C6 pak odkazuje na typ chemického postřiku použitého při aplikaci DWR vrstvy.

 

kwak-spaci-pytel-skokan-s200 (2)

 

Výhody materiálu NANO nylon Ultra RipStop Shell s ochranou DWR C6 oproti jiným materiálům:

1. Voděodolnost

Díky ochranné vrstvě DWR C6 je tento materiál schopen odolávat vodě a vlhkosti. To znamená, že se na něm neudržuje voda a materiál rychle schnou, což je užitečné při venkovních aktivitách nebo při nepřízni počasí.

2. Odolnost proti roztržení

Ripstopová konstrukce tkaniny zajišťuje, že jakékoli trhlinky se nešíří dál, což vede k vyšší odolnosti proti roztržení. To znamená, že tento materiál je vhodný pro náročné podmínky a pro výrobu odolných outdoorových produktů.

3. Nízká hmotnost

Nylonová vlákna jsou lehká, což znamená, že tento materiál je lehký a snadno přenosný. To je užitečné zejména pro produkty, které musí být snadno přenášeny, jako jsou například stanice a spacáky.

4. Odolnost proti opotřebení

Nylonové vlákna jsou velmi odolná a odolávají opotřebení. To znamená, že materiál může být použit opakovaně bez poškození a ztráty svých vlastností.

5. Snadná údržba

Materiál NANO nylon Ultra RipStop Shell s ochranou DWR C6 je snadno čistitelný a udržovatelný, což usnadňuje jeho používání a prodlužuje jeho životnost.

Mezi nevýhody materiálu NANO nylon Ultra RipStop Shell s ochranou DWR C6 patří:

1. Vyšší cena

 Materiál NANO nylon Ultra RipStop Shell s ochranou DWR C6 může být dražší než některé jiné materiály, což může být pro některé lidi překážkou.

2. Omezená dostupnost

Materiál NANO nylon Ultra RipStop Shell s ochranou DWR C6 může být zatím obtížnější v některých oblastech sehnat, což může být pro některé podniky potíž, zejména pokud hledají materiál pro specifické účely.

 

kwak-spaci-pytel-skokan-s200 (3)

Nanovlákenná membrána & Spacáky KWAK

Je vyrobena ze 100% PU a průměr nanovláken je pouhých 150 nm. Díky této unikátní struktuře má nanovolákenná membrána o 25% více pórů než ostatní porézní membrány (PTFE - GoreTex), a tak může společnost NANOMEMBRANE nabídnout lamináty s nanovlákennou membránou s tou nejlepší paropropustností na světě. Tyto lamináty jsou vhodné především pro fyzicky náročné aktvity jako je běh, cyklistika, hiking atd. Nanovlákenné lamináty s touto membránou jsou nabízeny pouze ve variantě 3L.

HYDROFOBNÍ A OLEOFOBNÍ ÚPRAVA TEXTILIÍ - DWR

Veškeré lamináty jsou navíc hydrofobně upraveny tzv. DWR úpravou. Společnost NANOMEMBRANE nabízí dva typy povrchových úprav: Flourkarbon C6 a Bez flourkarbonu tzv. uhlovodík – PFC-free Obě úpravy nabízí vysoký stupeň hydrofobity s podobnou extrémně dlouhou životností. Flourkarbon typu C6 nabízí i oleofobní úpravu a PFC-free zase maximální ohleduplnost k životnímu prostředí.

 


zpět na Sport